Januaris naglar.

Höll fast vid min snyggaste nyårsmanikyr så länge jag bara kunde. Men när det var dags att fira min födelsedag fick jag fixa naglarna också. Fick hjälp av Jessie och Nettan att välja och det blev Isadora - Smoky Grey med OPI - Fresh Frog of Bel Air. Fresh Frog kan nog bli sjukt snyggt över rätt färg.
 
Inför Fuerteventura ville jag ha ett nagellack som skulle tåla lite avskavda kanter och sådan skit så jag valde ett som inte syns särskilt mycket - Isadora - Twinkling Pink.
 
Självklart köpte jag nagellack på Fuerte. Vi hittade ett sminkmärke som hette Flormar och jag köpte två lack från dem, när jag kom hem ville jag testa ett och valde detta lila som kanske är nummer 201. Vet inte riktigt. I vilket fall blev det rätt stripigt av penseln och resultatet blev inte direkt perfekt. Men fin färg ändå!
 
 
Nu har jag snyggaste röd-glittriga jelly-lacket på naglarna. Essie - Leading Lady. Har två lager och det är heltäckande. Bilderna gör inte lacket rättvisa, det är sååå vackert i verkligheten. Efter jag hade köpt det fick jag lite dåligt samvete eftersom jag kände att det kanske inte riktigt var ett lack jag behövde, men nu är jag super-mega-jätte-glad att jag köpte det!

Fuerteventura från min telefon.

Tog väldigt få bilder med telefonen och de flesta har jag redan visat, men här kommer de i alla fall!
 
Först såg vi en fin penis-kaktus utanför ett av hotellet som transfer-bussen stannade på.
 
Här är Evelina på Smile där vi drack smoothies och utnyttjade gratis wifi!
 
Här är vi på vår kamel David.
 
Här var min efterrätt på den fantastiska restaurangen vi åt på vår sista kväll.

Mariah Carey by OPI.

OPI har precis släppt en kollektion tillsammans med Mariah Carey på åtta lack (tror den släpps i Sverige under februari). Fyra av dem är med så kallad "liquid sand" formula och dessa är jag självklart väldigt sugen på att prova! De finns hos BeautyBay i ett kit med fyra mini-flaskor, som jag beställde för ett par dagar sedan. Längtar tills paketet kommer.
 
Kittet jag väntar på.
 
De fyra andra nagellacken från Mariah Careys kollektion.

Frallor.

Bakade goda och väldigt enkla frallor. De är inte så fina, men smakar i alla fall gott. Nybakat till frukost är så himla gott!

 

Här kommer receptet som jag hittade hos Mina bästa recept och några till:

 

75 g jäst
50 g smör eller margarin
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk socker
3 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl special

Smula sönder jästen i en bunke.

Smält smöret. Häll vattnet över det smälta smöret och låt det bli fingervarmt.

Häll degvätskan över jästen och rör runt tills jästen löst upp sig.

Tillsätt salt, socker, rågsikt och vetemjöl special och arbeta ihop till en deg. Knåda degen för hand i 4-5 minuter. Dela sen degen i 16 bitar och forma till frallor som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.

Låt frallorna jäsa 15-20 minuter. Baka sen ca 7-9 minuter, 250 grader.

 

 


Gryta.

Igår lagade jag en gryta för första gången i mitt liv. Den blev så himla god!! Grytor ska nog bli min nya grej. Gjorde denna med kålrot, morot, potatis, kyckling och grejer. Ååh sååå god!!!


Fuerteventura-shopping.

Det blev inte jättemycket shoppat på semestern eftersom vi helt enkelt inte hittade så mycket fina grejer. Men fick bland annat köpt lite smycken. Ett armband med lavastenar, ett lila/silver armband, ett halsband och en ring.


Till Nettan.

Eftersom jag inte kan skicka en gif på mms så får jag lägga upp den här istället. ;)
 
 

Fem.

Här kommer mina fem senast använda produkter igen! Påbörjade detta inlägget dagen innan jag åkte till Fuerteventura, så har väl snart skrapat ihop fem ytterligare produkter. ;)
 
 
Vitamin E Hydrating Toner - Body Shop. Älskar detta ansiktsvattnet. Det är återfuktande och bra för oss med torr hy utan att vara för oljig i konsistensen som jag upplever ansiktsvattnet från Body Shops serie Nutriganics. När det är för oljigt känns det inte som att jag blir riktigt ren efter ansiktsvattnet.
Spa Wisdom Polynesia Monoi Body Balm - Body Shop. Detta "body balm" gillade jag supermycket. Det luktade lite speciellt, men det var ett tag sedan jag använde det så kan inte "känna" doften längre. Den doftade gott i alla fall, så ett positivt speciellt. Väldigt fet och härlig för oss torrisar, kanske lite för fet till och med på vissa områden så jag rekommenderar den inte till någon som inte har torr hud.
Cream Eyeliner - E.l.f Cosmetics. Jag gillade denna ganska mycket, men egentligen är den inte slut. Den har bara, av någon anledning, torkat så mycket att den inte går att använda längre. Eftersom jag inte glömt att sätta på locket eller ens haft den öppnad så länge som den påstår sig hålla blev jag självklart väldigt besviken. Annars har den bra pigment och blir riktigt svart, lätt att applicera med den tillhörande borsten men har lite av en tendens att klibba och färga av sig.
Cocoa Butter Lip Care Stick - Body Shop. Jag gillar Body Shops "lip care sticks". Tycker egentligen inte om läpp-produkter där man måste stoppa sitt finger i produkten. I min handväska har jag endast sådant som jag kan appliceras direkt på läpparna. Gud vet vad man får för bakterier på fingrarna när man är ute och flänger! I vilket fall tycker jag om denna, den luktar lite chokladigt men inte så sött och gott som många kanske vill ha på sina läppar. Den känns bra på läpparna och återfuktar - kanske dock mest för stunden vilket skapar det hemska beroendet jag upplever, haha. :(
Balsam Avocado oil & shea butter - Respons. Detta balsamet köpte jag för att det skulle fungera bra till balsammetoden. Sen tröttnade jag på det rätt fort men gillade ändå balsamet faktiskt. Det luktar gott och känns bra och vårdande.
 
Nu har jag äntligen fått gjort denna och är supertrött så ska sova på en gång.

Introduktion + IKEA.

 
Nu känner jag mig inte så deppig som jag gjorde i fredags. Hade en riktigt dålig dag med massa otur och till slut blev det bara för mycket. Hade 20 avsnitt av olika serier att kolla på när jag kom hem, så det spenderade jag lördagen och lite av söndagen med. Helt perfekt att slippa sin egen värld när man är deppig, så det var bra!
 
Idag hade vi introduktion till ny kurs i skolan. Lärarna var sjukt virriga och sega men det verkar som en spännande kurs i alla fall. Efter skolan åkte jag med mamma till IKEA där vi köpte lite julklappar som jag varit lovad i snart en månad nu. Längtar efter att fixa med mina nya möbler så det blir superfint här hemma, wiie!
 
 
 
Byrå från serien Malm.
 
Byrå 2 från Malm.

Ledsen tjej.

Man vet att man inte riktigt är på topp när man börjar störtgråta av att tappa en plastbit på väg till papperskorgen. Är hemma och uppdaterar om resan när jag mår lite bättre!

Uppdatering!

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg och säga att jag lever! Vi har det superbra och härligt men är inte sugna på att åka hem imorgon. Under veckan har vi solat en del, men eftersom det varit rätt mycket kalla vindar vissa dagar så har vi hittat på mycket annat också. Som att shoppa och åka på djurpark. Djurparken var det bästa på hela veckan!


Wifi.

Vi hittade ett café som har wifi! Yay! Har druckit en smoothie och ska ta oss till hotellet och äta mat snart. Än så länge har vi haft det fantastiskt bra med sol och lite shopping och så.


Pasta.

Semestern startar nu hos mamma med pasta och vin. Pastan serveras med en sås med paprika, tomat, ruccola och soltorkad tomat. Mums!


Packning.

Har spenderat nästan hela dagen med att packa och kolla på tv-serier. Har hunnit med att skriva ut och lämna in b-uppsatsen plus tvättat ett par maskiner också i och för sig. Men fy fan för att packa alltså. Just nu är jag klar med kläder och skor (eller????) och siktar på att åtminstone ha nästan hela handbagaget tomt. Ska nog lyckas! Längtar sååå mycket till på fredag!!!!


TV-serier!!! <3

Ååh, äntligen börjar massa serier igen. Pretty little liars och Cougar town är tillbaka från på tok för långa pauser och flera andra serier är tillbaka efter juluppehåll. Wohoo!
 
 
 
 

Oj!

Jag har visst glömt bort att jag har en blog trots att jag knappt haft några "måsten". Jobbade 9-15 i söndags och sedan 18-22 måndag och tisdag, så det är ju inte direkt överväldigande mycket. Har mest suttit vid datorn och kollat på Supernatural. Taggar inför fredag då det blir fuerteventura och har fixat lite inför resan. Nu ligger jag i sängen och ska sova. Förhoppningsvis bättrar jag mig imorgon!


Födelsedagsfirande.

Igår firades min födelsedag med mina finaste tjejer. Vi gjorde riktigt god pizza och jag bjöd på smarrig tårta. Vi hade det väldigt mysigt! Sedan gick några av oss ut och ja, det var en väldigt bra kväll helt enkelt.

Smarrig pizza innan den åkte in i ugnen.

Min goda choklad-banan-hallon-tårta.

Fina Lollo.


Födelsedag.

Idag fyller jag år och det firades med största delen av familjen på restaurang Dubbel Dubbel som serverar dumplings. Vi åt en meny med olika dumplings och tillbehör. Så himla gott! Nu är jag ensam igen och ska snart sova eftersom jag ska upp tidigt för att träffa Nettan imorgon.

 

Två dumplings med tofu.

Svart sesamglass med hallon och kondenserad mjölk.


Decembers naglar.

December började med Depends sjukt snygga holografiska lack i silver. November avslutades med detta, men det är så snyggt att jag kände mig tvungen att ha med det igen!

Sedan hade jag China Glaze - Blue Iguana med Yves Rocher - Blanc Neige över. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig tyvärr. Trodde det vita hade större glitter i sig och hoppades att det skulle bli lite snöigt, men det blev det ju inte.
 
 När jag tröttnade på det (efter två-tre dagar) slängde jag på ett rött nagellack eftersom jag kände mig julig! Skimmriga och fina China Glaze - Ruby Pumps blev det då.
 
Råkade hitta det sista Isadora - Polar Nights på Åhléns så var självklart tvungen att slå till. Så himla sjukt snyggt. Bilderna gör det tyvärr inte rättvisa.
 
 
Till jul körde jag på ett vinrött lack från Depend med OPI - The man with the golden gun över. Siffran på Depend-lacket är tyvärr avskavd så vet inte vilket nummer färgen har. Så. Himla. Snyggt. Måste ju se till att använda detta lacket nu eftersom det är det dyraste i min (lilla) samling.
 
Till nyår blev det nails inc. - Cambridge Terrace som jag fick i glossyboxen (nyårs edition). På två av mina naglar har jag ett rosa och silvrigt glitter - H&M - Rooftop Party. Så himla snyggt!
 
Det var 2012's sista naglar! Hoppas 2013 blir ett lika bra nagellacks år. ;)

Nytt år, nytt liv.

2013 låter så himla skevt så det måste ju nästan bli ett bra år. Det får man helt enkelt se till att det blir! :)
 
 
 
 

RSS 2.0